Créme fraiche och lydias limpa

Kvällens middag blir marinerade qournbitar med rotgrönsaker i ugn, till detta tänkte jag göra en sås som brorsan gjorde i julas. Turkisk yoghurt + lite vanlig yoghurt + rivet limeskal. Men i de här landet finns inte turkisk yoghurt och den vanlig yoghurt är gjord av yoghurtpulver så jag köpte Créme fraiche av Tine mejerier. Men det smakar ju apa! Eller iaf inte Créme Fraiche.
Limen kunde inte riktigt dränka apsmaken så körde ner lite annat så nu smakar det bara konstigt.

Apa!

Försöker samtidigt få till Lydias limpa som mor brukar göra, men jag tror det är något med rågmjölet här i Norge, det smakar inte lydias helt enkelt ..
För övrigt ett jättegott bröd!

Lydias:
  • 6 dl mjölk 37grader
  • 75 g jäst
  • 2 msk margarin
  • 1,5 dl sirap
  • 14 dl rågsikt
  • 3/4 msk salt
  • 2 msk pomerans (eller brödkrydda eller nåt annat gott)
  • 5 dl vetemjöl
Smält smöret och häll i mjölken. Lös upp jästen i degspadet. Blanda ihop alla ingredienser till en fin deg. Låt jäsa i 40 minuter. Baka ut degen i två limpor på en plåt och låt jäsa ytterligare 40 minuter. Grädda i 175 grader längst ner i ugnen i ca 30-40 minuter

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0