Créme fraiche och lydias limpa
Kvällens middag blir marinerade qournbitar med rotgrönsaker i ugn, till detta tänkte jag göra en sås som brorsan gjorde i julas. Turkisk yoghurt + lite vanlig yoghurt + rivet limeskal. Men i de här landet finns inte turkisk yoghurt och den vanlig yoghurt är gjord av yoghurtpulver så jag köpte Créme fraiche av Tine mejerier. Men det smakar ju apa! Eller iaf inte Créme Fraiche.
Limen kunde inte riktigt dränka apsmaken så körde ner lite annat så nu smakar det bara konstigt.
Apa!
Försöker samtidigt få till Lydias limpa som mor brukar göra, men jag tror det är något med rågmjölet här i Norge, det smakar inte lydias helt enkelt ..
För övrigt ett jättegott bröd!
Lydias:
Limen kunde inte riktigt dränka apsmaken så körde ner lite annat så nu smakar det bara konstigt.
Apa!
Försöker samtidigt få till Lydias limpa som mor brukar göra, men jag tror det är något med rågmjölet här i Norge, det smakar inte lydias helt enkelt ..
För övrigt ett jättegott bröd!
Lydias:
- 6 dl mjölk 37grader
- 75 g jäst
- 2 msk margarin
- 1,5 dl sirap
- 14 dl rågsikt
- 3/4 msk salt
- 2 msk pomerans (eller brödkrydda eller nåt annat gott)
- 5 dl vetemjöl
Kommentarer
Trackback