Tillbaka efter två veckors svensk jul

Nu har nästan en arbetsvecka gått sen vi kom tillbaka till ön från julsemestern och den har faktist gått riktigt fort. Det var riktigt motigt att åka ifrån nära och kära (hörde just en smäll från en raket precis utanför fönstret, typiskt att folk inte kan använda upp sina miljö- och pengaslösande raketer på själva nyårsafton utan måste fortsätta terrorisera medmänniskorna (och djuren) med fanskapet i mer än två veckor). Vi har varit här i fyra månader och tre dagar och planerar att vara här till, ja vi vet inte men till våren eller sommaren, vi måste bestämma oss snart har tre månaders uppsägningstid. Det känns drygt att den tid vi är här nu är den sämsta med slask och mörker för sommaren här är nog väldigt vacker med solsken dygnet runt (vi befinner ju oss nära polcirkeln) vilket vi kommer att missa...

Vi kom tillbaka till våran källarlägenhet vid 22 tiden söndagkväll den fjärde efter en 12 timmars lång resa med buss. Rätt sliten av resan och med tanken på att stiga upp och jobba dagen efter så då kunde det ju inte passa bättre att vi finner våran kyl avstängd innehållande mögel med världens äckligaste lukt som resultat. Tomatpurén (som f.ö köpes i glasburk och inte i tub i Norge) hade börjat mögla och gått igenom kylskåpet likt en löpeld. He e ba å begyn å vask.
Lägenheten var dessutom väldigt kall eftersom vi sänkte värmen på elementen innan vi for. Vi höjde alla till max men tre dagar senare var det inte bättre, trots att vi dessutom använt ugnen som element (bör tilläggas att temperaturen ute är kring noll och -4). Idag torsdag känns det äntligen lite bättre, när vi efter lite slit fått eld på några fuktiga vedklabbarna vi hittade i Erling (vår hyresvärds) förråd.
Det tog alltså nästan en arbetsvecka innan vi kom ritkigt på banan igen.

Kommentarer
Postat av: Kajsa

Vilket välkomnande :( men är det inte massa konserveringsmedel i tomatpurre? borde hålla sej längre tycker jag. För övrigt så kan man köpa purre i glas här också!

2009-01-08 @ 22:12:52
URL: http://kajsaklara.blogg.

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0