Joker brinner

Klockan är fem i åtta och snart börjar slagerfestivalen.
Tvn står på och chipsen är framme.
Helt plötsligt dör tv sändningen, alla kanaler är borta. Internet slutade samtidigt att fungera.
Vi får ett telefonsamtal från en kollega. " Joker brinner! " dvs öns enda butik står i lågor tillsammans med internet och tv leverantören.


Det finns ju inte brandkår på ön direkt förutom frivilliga brandsläckare från bygden. Många jobbade hela natten men elden hade hunnit tagit sig så allt brann ner till grunden. Det som var lite obehagligt var att bensintanken är lokaliserad bredvid affären så det kunde ju gott ha blivit en rejäl smäll.
Mjölk och kött kom till ön på tisdagen så krisen var inte så storslagen som vi tänkt oss, och internet kom tillbaka efter en vecka. Dock har SVT inte kommit tillbaka.
Det är så annorlund att bo på en ö, alla har en personlig anknytning till affären och det blir en stor sorg för många att den försvann. I Umeå hade man ju bara gått till nästa affär om sin egen närbutik blev ödelagt.
I huset fanns samtidigt Börsen, en mötesplats för både ungdomar och äldre för att fika på dagen och festa på helgerna. Det kommer bli intressant och se hur problemen kommer att lösas.  Just nu har vi iaf fått en fullt fungerande affär i huset bredvid branden som dock är lite trång och det vegetariska är inte mycket mer än grönsaker...

Linus Sojakorv

Kom hem till Norge och nu är det jobbigt. Är hostsjuk och vill hem till Sverige.
Tur är att mina böner blev hörda och fick sojakorv designad av min käre bror.


RSS 2.0